RD PLZEŇSKO

Jedná se o revitalizaci starého vesnického domu, který již nesplňoval požadavky na současné bydlení. Z původního domu se zachovaly pouze základy, na kterých byl vybudován. Tento dům má dvě tváře. Směrem do návsi je jeho vzhled pokorný k okolní zástavbě a nikterak z ní nevybočuje, čímž se nenásilně začlenil. Druhá strana "tváře", jenž je otočena do zahrady je již pojata odvážněji. Jsou zde kombinované velké prosklené plochy s dřevěným obkladem, což umožňuje velkou míru prosvětlení obývacího prostoru, který je přes terasu propojen se zahradou. Přesah ploché střechy pak zajišťuje stínění v letních měsících. Na terasu bezprostředně navazuje koupací jezírko, které volně přechází v zahradu.
Tento dům je pokorný a odvážný zároveň.

Autor: 
ing. arch. Lukáš Pejsar
Realizace: 
2017
Užitná plocha: 
171,8 m2
Zastavěná plocha: 
130 m2
Potřeba tepla k vytápění: 
24 kWh/m2rok