RD PREVERENGES

Rodinný dům má kompaktní hmotové řešení. Obsahuje suterén a dvě nadzemní podlaží. Dům je orientován směrem k jihozápadu, odkud je výhled na jezero a Alpy. Jihozápadní fasáda je otevřena velkorysými okenními otvory se vstupem na zahradu a terasu. Dále je doplněna předsazenou konstrukcí balkonu. Ostatní fasády jsou naopak uzavřené s minimem okenních otvorů pro zachování pocitu soukromí vzhledem k velké hustotě zastavěnosti v blízkém okolí. Dům je navržený jako dřevostavba, čemuž odpovídá i řešení fasád s dřevěným obkladem.
Hlavní společné prostory – obývací pokoj s jídelnou a kuchyní se nachází v přízemí, odkud je vstup na terasu a na zahradu. Dále se v přízemí nachází vstupní prostory, wc a spižírna. Technické zázemí je umístěno v suterénu. V patře se nachází dvě ložnice a hlavní koupelna.

Autor: 
Ing. arch. Marek Pavlas, Ph. D.
Realizace: 
2017