Rodinný dům v Černošicích 03

NOVÉ ZELENÉ ÚSPORÁM ZÍSKÁNO 485 000,-
Jedná se o pasivní dvoujdům. Koncept domu vyplynul z jeho umístění ve stávající zástavbě. Dům byl oděn do jakéhosi brnění, které chrání rodinnou pohodu jejich obyvatel. Toto brnění evokuje plechový obklad, jenž je  použit jak na střeše, tak na severní fasádě. Toto „brnění“ je použito směrem ke komunikaci a veřejnému prostoru, naopak směrem do pobytové zahrady, tedy na jižní stěně je použit dřevěný obklad, který dodává prostoru zahrady harmonii a pohodu. Tento obklad v kombinaci s velkými zasklenými plochami, představuje propojení křehké duše domu, která volně přechází do zahrady a ta je pak vlastně součástí interiéru. Boční stěny jsou zhotoveny z velkoformátových cementovláknitých desek bílé barvy. Tento obklad propojuje chladnou tvář domu otočenou k severu s jižní křehkou obnaženou tváří domu.

Autor: 
Ing. arch. Lukáš Pejsar
Realizace: 
2017
Užitná plocha: 
371
Zastavěná plocha: 
180 m2
Obestavěný prostor: 
1332 m3
Potřeba tepla k vytápění: 
15 kWh/m2rok